Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η κάλυψη της ομιλίας Χρυσοχοίδη στην πόλη μας απο την οπτική γωνία που το κατέγραψε το zografoubloging

Athanassios Davalas

Η κάλυψη της ομιλίας Χρυσοχοίδη στην πόλη μας απο την οπτική γωνία που το κατέγραψε το zografoubloging 

Αναφέρει σε κάποιο σημείο οτι "οι του ΣΥΡΙΖΑ περικυκλωμένοι από ΜΑΤ και εγκλωβισμένοι σε ένα καθωσπρεπισμό, αρκέστηκαν να παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. "

Γεγονός πρώτο: Η ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η μόνη που αντέδρασε στην ομιλία Χρυσοχοίδη και είναι ο μόνος κομματικός σχηματισμός που αντιδρά τουλάχιστον στην πόλη μας στον δρόμο. Δικαίως ή αδίκως εσείς θα το κρίνετε αυτό. 
Στην ομιλία Νταλάρα πάλι η ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μαζί με κάποιους αυτόνομους. Ήμουν εκει και είδα και κατέγραψα με την κάμερα και μέσω αυτής μπορείτε να δείτε και εσείς τα βίντεο στο κανάλι μας και απο τις δυο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Πότε ήταν οι Συριζαίοι σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να είναι τώρα; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τις μάχες στον δρόμο , οι ΠΑΣΟΚτζήδες πάντα τηλεοπτικά το φορτώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ( όπως έγινε και με την ομιλία της ΝΤΑΛΑΡΑ) και καρπώνονται τις "αντιστασιακές δάφνες" στην συνείδηση του κόσμου.

Μόνο ενα τσαντήρι έχουν στήσει εκει στην ΑΛΕΚΑ απ έξω και μοιράζουν μπλουζάκια μεταχειρισμένα στους φτωχούς μαζί με φυλλάδια λίαν προσφάτως. Δηλαδή οι φτωχοί ελεούν και προασπίζονται τους πάμφτωχους.

Υπεραπιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είμαι. Αλλά υπερασπιστής της αλήθειας είμαι και θα παραμείνω.

Γεγονός δεύτερο:
Οι καταληψίες της Βίλας Ζωγράφου είχαν εκδήλωση την ίδια μέρα και ώρα στη Βίλα δηλαδή σε απόσταση λίγων μέτρων απο το σημείο συγκέντρωσης των αστυνομικών δυνάμεων (ομιλία Χρυσοχοίδη στην ΑΛΕΚΑ) . Ακύρωσαν την εκδήλωση . Λογικό.
Πάντως στο σημείο της αντισυγκέντρωσης της ομιλίας δεν πάτησαν.Στο indymedia δεν γράφτηκε επίσης κάτι.Να ήταν κάποιοι εξ αυτών στην ομάδα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μπορεί. 
Όρκο δεν μπορώ να πάρω παρά μόνο για το ότι ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το περίπτερο της απο το οποίο ξεκίνησε η μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τι μου προξένησε εντύπωση; Οτι 2-3 ημέρες πριν κάποιοι είχαν επισκεφτεί το περίπτερο του ΚΚΕ στην Πλατεία Γαρδένια και είχαν γράψει συνθήματα εναντίον του που παραπέμπουν στην φρασεολογία και κριτική του αναρχικού χώρου εναντίον του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ αξίζει των αντιδράσεων τους αλλά οχι ο Χρυσοχοίδης;

Είναι αλήθεια οτι το σημείο ήταν στρατοκρατούμενο.Προληπτικά όμως. Τα 20-30 μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα και αν ήθελαν (δεν επέδειξαν καμιά επιθετικότητα - απλά φώναξαν τα αντιμνημονιακά συνθήματα τους όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο) δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Απλά φοβόντουσαν γιατί όπως έχει πάει το πράγμα δεν ξέρουν τις τους ξημερώνει κάθε ημέρα (όπως και σε όλους μας εξάλλου)

Προσωπικά με σταμάτησαν δυο φορές αστυνομικοί.Μου ζήτησαν να τους επιδείξω την αστυνομική μου ταυτότητα , με ρώτησαν αν φωτογραφίζω τους αστυνομικούς και παρότι δεν είμαι δημοσιογράφος δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα όταν έμαθαν ποιός είμαι και οτι βρισκόμουν εκει για να καταγράψω την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Ήταν ευγενέσταταοι απέναντι μου

Δυστυχώς δεν ίσχυσε το ίδιο για έναν ανδρα των ΜΑΤ με πολύ έντονο και προσβλητικό τρόπο που με ρώτησε αν φωτογραφίζω τους αστυνομικούς. Του εξήγησα οτι ήδη είχα δώσει ταυτότητα και στοιχεία στους συναδέλφους του και ήρθε ο διμοιρίτης του να τον τραβήξει απο πάνω μου και ο οποίος και αυτός ήταν ευγενέστατος.

Δεν ήταν ευχάριστο το γεγονός αυτό σίγουρα δεν έγινε όμως και κάτι τραγικό .Δεν θα κάνω την κλωστή τριχιά.

Γεγονός τρίτο: Ελάχιστος ο κόσμος που συμμετείχε στην ομιλία του Χρυσοχοίδη. Δημοτικοί παράγοντες , μέλη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας και κάποια μέλη του ΠΑΣΟΚ απο άλλες περιοχές. Έχουμε τραβήξει κάποιες φωτο για το αρχείο μας και θα τις παρουσιάσουμε κάποια στιγμή. 

Υποτονική ως ανύπαρκτη όμως και η αντίδραση του κόσμου. Έβλεπαν την αστυνομία , ρωτούσαν τι γίνεται, μάθαιναν για την ομιλία Χρυσοχοίδη και γυρνούσαν το κεφάλι αδιάφορα. Ο κόσμος σνόμπαρε τελείως τόσο την συγκέντρωση όσο και την αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Αυτή είναι η μαρτυρία μου όσο αφορά την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας και της αντισυγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε.

Θανάσης Δαβαλάς

Ο Χρυσοχοίδης κατέλαβε το Ζωγράφου
zografoubloging.wordpress.com
Μου αρέσει! ·  · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · Κοινοποιήστε · 2 ώρες πριν

Αρέσει στο χρήστη Athanassios Davalas.

Athanassios Davalas Σχόλια μόνο για εδώ και για συγκεκριμένα αυτιά. Αφήστε τους όποιους "Γιώργηδες" να μαζεύουν ομάδες "αποκατάστασης της τάξης"

Μόνο βλάκας που δεν ξέρει απο δρόμο θα μάζευε τέτοιες ομάδες.Τι θα έκαναν δηλαδή αυτοί; Θα έδερναν τους όποιους αντι - συγκεντρωθέντες; Μπιτ για μπιτ χαζοί είστε; :-) 

Αυτό θα προξενούσε την απίστευτη ΟΞΥΝΣΗ και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο στην πόλη μας. Γνωριζόμαστε στην πόλη αυτή. Δεν είναι το παιχνίδι αναρχικοί και αστυνόμοι στο Σύνταγμα όπου οι μεν βλέπουν μπλε στολές και οι άλλοι μαύρε κουκούλες απέναντι τους. Εδω είναι ο Χ Θανάσης με τον Υ Κώστα απέναντι του.Που θα ξαναβεθούν αύριο.

Ούτε ανάγκη τους έχετε.Με τόσες διμοιρίες ΜΑΤ το Σύνταγμα θα μπορούσαν να αδειάσουν. Τους παλικαράδες τι ανάγκη τους έχετε; Μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.Τίποτα άλλο.

Όσο δε για τους "παλαιστικούς" της μιας πλευράς. Εδω ρε δεν είναι γήπεδο.Αν χτυπήσετε κανένα απλά θα δείτε τις φάτσες σας να μοστράρουν στο indymedia και να σας στοχοποιούν.Μην είστε κορόιδα και μην τραβάτε το ζωνάρι σας. Μόνοι σας θα είστε όταν σας έρθουν οι μπελάδες.Οι άλλοι δεν ξέρω δεν είδα θα λένε.Ρωτήστε και τον Καλαμπόκα και δεκάδες άλλους να σας πουν αν δεν με πιστεύετε.

Το αυτό ισχύει και για την άλλη πλευρά. Μην κάνετε μαλακίες.Όταν θα βρεθείτε στην ψειρού το πολύ κάποιοι να κάνουν μια συγκέντρωση - πάρτυ διαμαρτυρίας για λογαριασμό σας πίνοντας μπίρες επειδυκνύοντας συντροφική αλληλεγύη. Ξυπνάτε.

Αφήστε τις βλακείες όλοι, μην παίρνετε προσωπικά πράγματα που δεν είναι προσωπικά συνεχίστε και χρησιμοποιήστε το μυαλό σας. 

Και μη ξεχνάτε όλοι το τραγουδάκι.Οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά η αγάπη μένει. Καλή καρδιά παιδιά με το χέρι στην καρδιά σε όλους.

Επειδή δεν είμαι ούτε με τους μεν ούτε με τους δε νομίζω οτι δικαιούμαι να πω την άποψη μου. Ζούμε όλοι σε ενα γυάλινο κόσμο.Νομίζω ότι είναι έξυπνο να μην πετάμε πέτρες ο ένας στον άλλον