Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Την ώρα που τα ΜΑΤ γεμίζανε με δακρυγόνα τα σχολεία της Χαλκιδικής, στου Ζωγράφου διευθυντής της Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στέλνει σε ΕΔΕ καθηγήτρια. Στο νέο ασφυκτικό, ιεραρχικό, αντιπαιδαγωγικό τροϊκανό πλαίσιο του δημόσιου σχολείου οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς «ομηρίας», ώστε να φορτώνονται όλες τις ευθύνες, όταν δεν μπορούν να γίνουν «superman» για να λύσουν όλα τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να βρίσκονται υποταγμένοι, να μην διαμαρτύρονται για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου και να μη μιλάνε για δημοκρατίες, αγώνες, για αξιοπρέπεια και λοιπά συναφή πράγματα. Πόσο δε να μιλάνε στους μαθητές για αξίες του ανθρωπισμού και να καταγγέλουν τις αξίες της μισαλοδοξίας, του ρατσισμού, του φυλετικού και σεξιστικού μίσους, να μιλάνε για τα εγκλήματα του φασισμού. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι όλος ο πλούτος της εκπαίδευσής μας! Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι οι νέοι ήρωες του διαφωτισμού. Προφανώς η κυβέρνηση της διάλυσης της παιδείας, της φτώχειας φοβάται  αυτούς τους εκπαιδευτικούς γιατί τους χαλάνε την «σούπα». Ο γνωστός μεταξύ άλλων ακροδεξιός σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης και δικηγόρος του επιχειρηματία Μελισσανίδη που κατηγορείται για παράνομο εμπόριο εδώ και καιρό έχει κηρύξει την «επανελλήνιση της εκπαίδευσης», δηλαδή την απόλυση όλων των δημοκρατικών εκπαιδευτικών και τον διορισμό μόνο «ελλληνοφρόνων». Το σχέδιο έρχεται σιγά σιγά να εφαρμοστεί μέσα από την αξιολόγηση και την συζήτηση για την απόλυση των «επίορκων» καθηγητών. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η δίωξη της καθηγήτριας του 5ου Λυκείου Ζωγράφου. Αυτή είναι δημοκρατία της ΕΕ, του Ευρώ, της Μέρκελ, του ΔΝΤ και της τρικέφαλης κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτή είναι η νέα χούντα!
Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ως εκπαιδευτικός και φιλόλογος τίμησε τον όρκο της και τις σπουδές της. Επίορκοι είναι όσοι αναπαράγουν την ναζιστική προπαγάνδα. Επίορκοι είναι οι κυβερνήτες που χέρι χέρι με τους παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής ξαναφέρνουν τον φασισμό στα σχολεία.
 Σήμερα ημέρα της γυναίκας χρειαζόμαστε καθηγήτριες μαχήτριες και ανυπότακτες που δε θα διδάσκουν απλά τον μύθο της Αντιγόνης, αλλά θα εμπνέονται και οι ίδιες στην πράξη από τα ιδεώδη της ελευθερίας απέναντι σε κάθε αυταρχική και φασιστική εξουσία. Χρειαζόμαστε ελεύθερους και σκεπτόμενους εκπαιδευτικούς για να έχουμε ένα άλλο ελεύθερο και κριτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα «βγάζει» δημοκρατικούς πολίτες.
Καλούμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κο Σαββαϊδη, να διακόψει την προκαταρτική εξέταση κατά της εκπαιδευτικού του 5ου Λύκειου Ζωγράφου και να σταματήσει τις κλήσεις των υπόλοιπων καθηγητών για κατάθεση.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της εκπαιδευτικού.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!
ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΑΕΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου