Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Οι φασίστες και τα “συνεταιράκια” τους δε χωράνε στου Ζωγράφου…


Κυριακή 3/2/2013


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου καταδικάζει την ασφαλίτικη επίθεση που δέχτηκε χθες βράδυ, Σάββατο 2/2/2013, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Μπερντές» και ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που στεγάζεται στη «Βίλα Ζωγράφου», από φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Φαίνεται πως ο λόγος του Φυρερίσκου-Μιχαλολιάκου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ναζιστική μαφία για τα Ίμια, ενέπνευσε για νέες εγκληματικές πράξεις.

Με το πέρας της φιέστας του χουντικού/ναζιστικού/παρακρατικού συρφετού στο κέντρο της Αθήνας (που όλως τυχαίως υπερεκτιμήθηκε η προσέλευση σε κόσμο από την ΕΛ.ΑΣ. ...) ακολούθησαν μια σειρά από επιθέσεις σε χώρος αντίστασης και αμφισβήτησης. Επιθέσεις στον κοινωνικό χώρο της “λαϊκής συνέλευσης” στο Χαϊδάρι, επιθέσεις σε μετανάστες  στο Χαλάνδρι. Επιθέσεις και στου Ζωγράφου.

Όμως, στου Ζωγράφου αυτή τη φορά οι φασίστες πιάστηκαν στον «ύπνο». Αφού αρχικά επιτέθηκαν σπάζοντας την τζαμαρία του  αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Μπερντέ», προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο της Βίλας. Ωστόσο μάταιο γι’ αυτούς, καθώς ο κόσμος εντός της Βίλας τους απώθησε με αποτέλεσμα να το βάλουν στα πόδια... αφήνοντας πίσω τα μηχανάκια τους.

Λίγα λεπτά μετά, τη σκυτάλη προσπάθησε να πάρει η ΕΛΑΣ. Με μεγάλη επιχείρηση (πόσο άραγε να κόστισε;) 8 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο. Έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους γύρω από το άλσος της Βίλας προκαλώντας με την παρουσία τους την γειτονιά. Άμεση ήταν κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής για να αποτρέψει ότι δεν κατάφεραν οι φασίστες, δηλαδή  την εισβολή της αστυνομίας στο χώρο της Βίλας. Η  αστυνομία αποχώρησε από το σημείο μετά από την έντονη αντίδραση του κόσμου, αφού πρώτα μάζεψε τα εγκαταλελειμμένα μηχανάκια των «συναδέλφων» της. Το σκηνικό ήταν τόσο «στημένο» που φανερώνεται η πλήρης αρμονία φασιστών και αυταρχικού κράτους.

Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί η Χρυσή Αυγή καθημερινά αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ο συστημικός χαρακτήρας της. Η συνεργασία της με την αστυνομία αλλά και ο πραγματικός ρόλος που ήρθε να επιτελέσει στο σχέδιο της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των κοινωνικών χώρων, της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

Η κυβέρνηση του “δόγματος των άκρων” - όντας η ίδια ο ενορχηστρωτής της ακροδεξιάς ρητορείας και πρακτικής - της «μηδενικής ανοχής» και της «στρατηγικής της έντασης»,  είναι φανερό ότι χρειάζεται την δράση της Χρυσής Αυγής για να συνεχίσει τον έργο της, δηλαδή να κάμψει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Είναι όμως  βαθιά γελασμένοι. Το εργατικό/λαϊκό κίνημα δε φοβάται και δεν καταστέλλεται ούτε από τους φασίστες της ΧΑ, ούτε από την Τρικομματική ακροδεξιά φαρσοκωμωδία. Γιατί όλοι αυτοί μαζί θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους, φιμωμένους, χωρίς δουλεία και δικαιώματα.

Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης της κοινωνικής βαρβαρότητας. Με οργανωμένο πολιτικό αντιφασιστικό κίνημα, στο πλευρό του εργατικού, να μην αφήσουμε τους ναζί να επιβάλουν την κυριαρχία του κεφαλαίου. Πολιτικό, ιδεολογικό και μαζικό εργατικό “πόλεμο” για να στείλουμε τους νεοναζί ξανά στο βούρκο της ιστορίας από όπου ξεμύτισαν σα βρικόλακες.

Δίνουμε απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στη διαδήλωση του Σαββάτου 9/2 στις 13:00, συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας 1μμ, με προσυγκέντρωση 11π.μ στην πλατεία Γαρδένια, ενάντια στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων. 

Τ.Ε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΖΩΓΡΑΦΟΥ