Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Για τις δηλώσεις του Υπεύθυνου Οκονομικών του ΖΥΡΙΖΑ Γ. ΔραγασάκηΗ σταδιακή "απαγκίστρωση" από το λα'ι'κό αίτημα για κατάργηση του μνημονίου, η φετιχιστική αποδοχή της διαπραγμάτευσης με τους μηχανισμούς της ΕΕ και η σταδιακή αποδοχή μεγάλου μέρους του ληστρικού Χρέους που στραγγαλίζει τον Προϋπολογισμό και τον Ελληνικό Λαό, οδηγούν ... σε διαρκείς υποχωρήσεις και το κυριότερο στην περιστροφή του Δημόσιου Διαλόγου γύρω από την αξιωματική θέση: "έχουμε ανάγκη την στήριξη της ΕΕ, της Τρόικας κ.τ.λ".

Η αντιστροφή των “αξόνων” γύρω από τους οποίους πρέπει να περιστρέφεται ο Δημόσιος Διάλογος, όπως τους έθεσε ο Λαός με τις εκλογές της 6ης Μάη, δεν συντελείται μόνο από την τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας και κατατρομοκράτησης που εξαπολύουν τα διεθνή και ντόπια κέντρα εξουσίας, αλλά και από την αποδοχή, από την μεριά της Αριστεράς, των αξιωμάτων που θέτει ο "αντίπαλος". 

Το σύνθημα "Καμία θυσία για το Ευρώ" παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε!

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 


Αναδίπλωση από τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική καταγγελία» του

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, στις πλατείες απαίτησαν την κατάργηση του Μνημονίου που οδήγησαν στις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Στις εκλογές της 6ης Μάη μαύρισαν τα κόμματά του.
Η Αριστερά δεν μπορεί να τοποθετείται πίσω από αυτούς τους στόχους. Οι δηλώσεις Δραγασάκη και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ακύρωση του Μνημονίου, αποτελούν αναδίπλωση. Δίνουν επιχειρήματα στην ΕΕ και στους αντιπάλους του λαϊκού κινήματος που απαιτούν προσαρμογή «στις ανάγκες των αγορών και των επιχειρήσεων», ανοίγοντας το δρόμο σε εκβιασμούς στο όνομα του ευρώ.
Αυτές οι αναδιπλώσεις απειλούν τη δυναμική του κόσμου που γύρισε τη πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ο λαός δεν πάλεψε δυο χρόνια για να δει το Μνημόνιο να παραμένει και την επιτροπεία να συνεχίζεται.
Είναι ώρα να στηρίξουμε τις ανταρσίες που οδήγησαν στις ελπίδες ανατροπής και ακύρωσης του Μνημονίου και της ληστείας του μέσω του χρέους, ώστε η ήττα του μαύρου μετώπου στις 6 Μάη να γίνει άτακτη φυγή, με την κλιμάκωση των αγώνων πριν και μετά τις 17 Ιούνη. Αυτή είναι η απάντηση στους εκβιασμούς, όχι οι τεχνοκρατικές μεθοδεύσεις που παραπέμπουν την ανατροπή στην… καλή θέληση της Τρόικας, της ΕΕ και των βιομηχάνων.
Να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο, έξω από το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ, τα συμφέροντα τραπεζιτών και κεφαλαίου, για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.