Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

καταγγελία για την επίθεση ακροδεξιών-φασιστών σε φοιτητές της αριστεράς


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησε ακροδεξιά συμμορία την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο χώρο του Ε.Κ.Π.Α. (Μαθηματικό και Φυσικό) και ενώ πραγματοποιούνταν γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ακροδεξιών τραμπούκων, γνωστών για τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με το βαθύ κράτος και τις δυνάμεις καταστολής, οπλισμένων με κλομπ και άλλα αντικείμενα, στόχο είχε το φοιτητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες καθώς και τους αριστερούς φοιτητές που μάχονται στην πρώτη γραμμή του, τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η επιδρομή των ακροδεξιών-φασιστών εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ για την κατατρομοκράτηση και τον εκβιασμό του λαού, με το χτύπημα στους αγώνες και τις συλλογικές του διαδικασίες, έτσι ώστε να λυγίσει κάτω από το βάρος της εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Συνδέεται με την επίθεση των τελευταίων ημερών από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με επίσημη ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική, στοχοποιώντας τους μετανάστες, δίνοντας χώρο και νομιμοποίηση στους ακροδεξιούς δολοφόνους. Αυτές τις μέρες εξάλλου ένα σύγχρονο πογκρόμ – «σκούπα» το ονομάζουν σα να είναι οι άνθρωποι σκουπίδια – λαμβάνει χώρα σε όλη τη χώρα. Εάν είσαι λίγο σκουρόχρωμος ή δεν τους φαίνεσαι για έλληνας, κινδυνεύεις να βρεθείς κλεισμένος στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στην Ελλάδα του Μνημονίου, μια άλλη μαύρη Ελλάδα, έρχεται στην επιφάνεια. Μαυραγορίτες που φύτρωσαν σε κάθε γειτονιά, μπράβοι, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, ματατζήδες, εκβιαστές - τοκογλύφοι, μαστρωποί, έμποροι ναρκωτικών, επιχειρηματίες, έμποροι «λευκής σαρκός» και μεταναστών, άνθρωποι της πιάτσας άμεσα συνδεδεμένοι όχι μόνο με την οικονομία της νύχτας, αλλά όπως αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα με τις συλλήψεις των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στενά συνδεδεμένοι με τα τρία μνημονιακά κόμματα, αλλά και την μαύρη «οικονομία της αγοράς». Την ώρα που βυθίζεται κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και γενιούναι οι νέες αντιστάσεις και τα νέα κινήματα  η «μαφία των εκβιαστών της τρόικας» έχοντας χάσει κάθε λαϊκό κοινωνικό έρεισμα βρίσκει για κοινωνική συμμαχία τη «μαφία των εκβιαστών της νύχτας» και μαζί με μιλιταριστές οικοδομεί το νέο παρακράτος και φτιάχνει τη νέα άκρα δεξιά για να αναδυθεί από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ιστορίας το νέο πρόσωπο του φασισμού.
Ο νέος εσμός Παπαδήμου, Καψή, Χρυσοχοϊδη, Διαμαντοπούλου, Βορίδη, Γεωργιάδη γίνονται συνοδοιπόροι με τον χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο και τις κάθε λογής ακροδεξιές παραφυάδες (Δράσις – ΚΕΣ, δηλαδή τους επίγονους της ΕΟΚΑ Β των πραξικοπηματιών της Κύπρου και τους υπεύθυνους για την κυπριακή κατοχή, τους Νέους Ορίζοντες, τέκνο του Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά) για εμπροσθοφυλακή. Κοινοί τους εχθροί: η αριστερά, το εργατικό κίνημα, οι μετανάστες, οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Κοινό τους όνειρο: η βαρβαρότητα, η βία και ο κοινωνικός ολοκληρωτισμός, δηλαδή ο νέος φασισμός. Και όμως δε ζούμε ούτε στη δεκαετία του 1930 ούτε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα της «καρφίτσας», ζούμε στην Ελλάδα της τρόικας (ΕΕ,ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ,ΝΔ).
Η απάντηση θα είναι πολιτική, αποφασιστική, μαχητική μαζί με την νεολαία και τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κρίσης και των μνημονίων. Για το τσάκισμα του μαύρου μέτωπου που την προωθεί και της κρατικής, παρακρατικής και ακροδεξιάς βίας που τη συνοδεύει, για το πνίξιμο το νέου φασισμού. Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα. 

T.E. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου