Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ&ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.


 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
 
ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
 
 
Αφεντικά-κυβέρνηση-τρόικα ξεσάλωσαν ολοκληρωτικά. Ή τους σταμάμε τώρα ή πάμε για ιστορική ήττα.
 
Αποφάσισαν μείωση όλων των μισθών κατά 20% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατάργηση της μετενέργειας. Μείωση από 15% ως 35% των επικουρικών συντάξεων
 
Η μείωση του κατώτατου μισθού θα επιφέρει μείωση σε όλους τους μισθούς γιατί οι κλαδικές συμβάσεις υπολογίζονται ρητά με βάση τον κατώτατο. Όπως και τα επιδόματα ανεργίας, τοκετού, μειώσεις στο ύψος των κύριων συντάξεων κλπ. Εργατολόγοι εκτιμούν ότι οι απώλειες θα είναι τρεις μισθοί ετησίως σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια από τη μείωση του κατώτατου μισθού.
 
Σήμερα βρίσκονται σε ισχύ 81 κλαδικές συμβάσεις. Με το ισχύον εργατικό δίκαιο , μετά τη λήξη τους και τη λήξη της 6μηνης μετενέργειας στην οποία ισχύουν στο ακέραιο οι όροι της σύμβασης , η επόμενη συλλογική η ατομική σύμβαση που θα συνομολογήσουν τα δύο μέρη, δε θα μπορούσε να επιβάλει δυσμενέστερους όρους οικονομικούς και θεσμικούς από την προηγούμενη σύμβαση .

Με την κατάργηση της μετενέργειας , την επόμενη κιόλας μέρα ο εργαζόμενος μπορεί να υποχρεωθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση από μηδενική βάση υπό την απειλή της απόλυσης, ενώ ο εργοδότης θα μπορεί να προσλάβει εργαζόμενο με όποιους όρους θέλει εκτός πεδίου συλλογικών συμβάσεων
 
 
 
Οι παραπάνω παρεμβάσεις δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο επιπλέον μέτρων αξίας 3,3 δισ. ευρώ (1,5%) του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε να ληφθούν φέτος.
 


 
 
"Ζωγραφιωτες εναντια στα μετρα"